A tizenkettedik nap

2018.08.09.

Phrasal verb ismétlésekkel kezdtünk, majd az idiómák kerültek sorra. Három csoportban, összesen harminc darab átvitt értelmű állandósult szókapcsolatot magyaráztunk el egymásnak. Érdekes volt, hogy más-más nyelven hogyan fejezik ki ugyanazt. A lengyelekkel csaknem azonos kifejezéseket használunk, de a német és spanyol kollégák sokszor megleptek szófordulataikkal. A legnagyobb tetszést az "alulról szagolja az ibolyát" magyar kifejezés magyarázata aratta. Angolul ez "to kick the bucket" (kirúgja a vödröt), azaz meghal. Rengeteget nevettünk, főleg amikor a jelentést rajzaink alapján kellett kitalálni. 

Következő témánk a Mánia volt, mellyel kapcsolatban a feladatok előtt megnéztünk egy filmet is. Hasznos linkek bemutatásával és KAHOOT játékokkal ért véget az óra.

Délután felfedeztük a St. Patrick Katedrálist és környékét; vásároltunk is, mert vészesen fogy az időnk (nem lehetett tovább halogatni az elkerülhetetlent). Találtunk egy tipikus angol szappanboltot. Kár, hogy a fenti fotó nem adja vissza azt az illatot, melyet ott éreztünk. 

Este Rebekával, iskolánk egyik sárga pólós programszervezőjével találkoztunk a szokott helyen. Ő kalauzolt el minket a Gaiety Színházba, a várva várt River Dance showra. Ez egy hagyományos ír sztepptáncból álló színpadi show, mely a gyors lábmozgásról és a hagyományos ír népzenéről híres. Állva tapsoltunk, a hangulat fergeteges volt, akár holnap megnézném újra!

 Páratlan nap volt! Mi jöhet még?