A második nap

2018.07.30

Hétfőn szuper reggeli után, izgatottan indultunk gyorsvasúttal a városközpontba. Szerencsére a családfő kivitt az állomásra, de még így is kilátástalannak tűnt, hogy valaha is visszatalálunk. Magdi előbb leszállt, ekkor már komolyan elgondolkodtam azon, mit keresek én itt. "I had butterflies in my stomach", ahogy egy angol mondaná. Iskolám gyönyörű környezetben, a központban található, szerencsére könnyen odataláltam. A portán kedvesen, segítőkészen fogadtak. A terem előtt óriási kő esett le a szívemről, mikor megláttam 3 KOLLÉGANŐT GYÖNGYÖSRŐL! 

Összesen 13-an vagyunk: 5 spanyol, 2 olasz, 1 német, 1 lengyel és négyen magyarok. (Fenn a délutáni kibővült csoportom, jobb oldalon az iskolám látható.)

Bemutatkozás és "ice-breaking" után változatos feladatokat kaptunk. Információkat gyűjtöttünk egymásról, ismerkedtünk az ír nyelvvel, idiómákkal és történelemmel, majd módszertani óra következett a tanulói típusokról. Tanárunk 11 éve tanít itt, dinamikus személyisége mindenkit magával ragadott. Délután "Social program" keretén belül gyalogosan fedeztük fel Dublin belvárosát, majd meglátogattuk a Nemzeti Galériát.

Vacsora után vendéglátónk kirándulni vitt a tengerpartra és a kikötőbe, mely méltó zárása volt ennek az eseménydús napnak.