A hatodik nap

2018.08.03

Péntek délelőtt a leggyakoribb angol hibák kivesézése után a központozással, kiejtéssel, intonációval, mondathangsúllyal és a nyomatékos szótagokkal foglalkoztunk. Ezután megismerkedtünk a kérdések típusaival, majd különféle szókincsfejlesztő technikák és hatékony tanulási stratégiák következtek. 

Tanárnőnk, Niamh ( alsó kép) sosem fogyott ki az ötletekből. Ezeket a száraz, unalmasnak tűnő dolgokat is színesen, mozgalmasan közvetítette. Az utolsó pár percben egy vidám csoportverseny keretében összefoglaltuk a hét anyagát.

Gyors ebéd után kivillamosoztunk a Phoenix Parkba, ahol kerékpárt béreltünk. Nagyon jólesett a mozgás ebben a lélegzetelállító környezetben. (Sajnos, szarvast nem láttunk!)

Vacsoránk a "Friday Surprise from the Fridge" fantázianevet kapta, mert szállásadónk, Phil, úgy döntött, hogy az összes maradéknak el kell fogynia a hűtőből. Nagyon jól főz, és még humora is van!

Késő este csoportépítő pubozás ürügyén visszatértünk a belvárosba, ahol ilyen gyönyörű képeket sikerült készíteni! (Custom House- fenn)