A tizenegyedik nap

2018.08.08. 

Ma a ház témakörével foglalkoztunk. Fő témánk a TBL (Task Based Learning) volt. Ismét egy teljes órát mutatott be a tanárnő, amit egy komplett, részletes elemzés követett. Az önálló szövegalkotás részben hirdetést kellett írnunk, eladni az általunk készített házat Niamhnak. 'Language Development, javítási gyakorlatok és vonzatos igék zárták a nap első felét.

Délután ellátogattunk Dubliniába, mely a város alapításától kezdve időrendben vezet végig az évszázadok eseményein; élethűen berendezett szobákkal, interaktív kiállításokkal, fejtörőkkel. Számomra a legérdekesebb a viking kor bemutatása volt. Kipróbálhattuk, milyen volt az élet egy viking hadihajó fedélzetén, vagy egy füstös viking házban.

Egy középkori gyaloghídon keresztül átlátogattunk a Christ Church Katedrálisba, mely szintén páratlan élménnyel szolgált. 

Ezután az iskola szervezésében a Guiness Store House következett, mely interaktív látogatóközpontként üzemel. Itt nemcsak a Guiness történetét, a sör összetevőit ismerhettük meg, hanem megcsodálhattuk a hetedik emeleten kialakított bár Dublinra néző mesés panorámáját is, miközben elfogyasztottunk egy korsó sört, mely benne volt a jegy árában!

Fáradtan, de elégedetten, élményekkel gazdagodva értünk haza. Minden nap megteszem a tíz kilométert! Ezt a feltört sarkam és a széttört talpú szandálom tanúsítja!